Tulevia tapahtumia
Tiedotamme Hyvinvointikylän tapahtumista myös Facebook-sivullamme.

" Järjestämme kaikille avoimia tapahtumia ja vapaaehtoistyöpäiviä "

Kuntonyrkkeilyä
SEURAAMME KORONATILANNETTA


Haluatko pientä hikeä pintaan ja pitää hauskaa kuntonyrkkeilyn merkeissä? Varaa itsellesi, ja vaikkapa parhaalle kaverillesi, laatuaikaa kahdelle sunnuntaille (yhteensä 3 tuntia).

Aiempaa kokemusta ei tarvita, muttta siitä on hyötyä. Varustaudu sisäliikuntavaatteisiin ja lenkkareihin sekä omaan juomapulloon. Tunneilla tehdään kevyitä lihaskuntoharjoituksia, perehdytään lyöntitekniikkaan ja kokeillaan niitä turvallisesti parin kanssa.

Kurssin hinta: 30 € sisältäen 2x 1,5h ohjaukset, ja lainahanskat.

Ikäraja: ei alle 12-vuotiaille.
Kuntotaso: soveltuu jokaiselle.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista:
Ohjaaja, Tero Pajunen, puh. 050 585 1500, tero.pajunen@hyvinvointikyla.fi

Villiinny villivihanneksista – hortoilun peruskurssi KE 20.05.2020 klo 18:00-21:00
SEURAAMME KORONATILANNETTA
Tule nauttimaan kevään vihreydestä kaikin aistein ja villiintymään villivihanneksista! Toukokuu on hortoilun sesonkiaikaa, ja loistava aika opetella uusi hyvää tekevä harrastus.

Opit tunnistamaan yleisimmät ja herkullisimmat villivihannekset aidoilla kasvupaikoilla, sekä käyttämään niitä ruoanlaitossa ja säilömään turvallisesti.

Kurssin hinta: 49 € sisältäen luonnossa tapahtuvan ohjauksen lisäksi keräyskassit ja hortaisia maistiaisia. Tarvitset mukaasi vain muistiinpanovälineet ja säänmukaisen varustuksen. Kurssilta on mahdollisuus ostaa hortoilukirjoja. Ohjaajana hortaohjaaja Riikka Rängman.

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista: puh. 050 328 4134, riikka@puikelo.fi

Villiinny villivihanneksista – hortoilun peruskurssi PE 05.06.2020 klo 18:00-21:00

SEURAAMME KORONATILANNETTA

Tule nauttimaan kevään vihreydestä kaikin aistein ja villiintymään villivihanneksista! Toukokuu on hortoilun sesonkiaikaa, ja loistava aika opetella uusi hyvää tekevä harrastus.

Kurssilla opit tunnistamaan yleisimmät ja herkullisimmat villivihannekset aidoilla kasvupaikoilla, sekä käyttämään niitä ruoanlaitossa ja säilömään turvallisesti. Kuulet myös hortoilun hyvää tekevistä vaikutuksista.

Kurssin hinta: 49 € sisältäen luonnossa tapahtuvan ohjauksen lisäksi keräyskassit ja hortaisia maistiaisia. Tarvitset mukaasi vain muistiinpanovälineet ja säänmukaisen varustuksen. Kurssilta on mahdollisuus ostaa hortoilukirjoja. Mikäli osallistut myös LA 6.6.2020 kokkauskurssille, saat Hulluna Hortaan -kirjan (arvo 25 €) kaupan päälle!

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista: puh. 050 328 4134, riikka@puikelo.fi

Hortaherkkuja
LA 06.06.2020 klo 10:00-15:00

SEURAAMME KORONATILANNETTA

Kaipaatko vinkkejä ja rohkaisua villivihannesten käyttöön ruoanlaitossa?

Kurssilla kerrataan yleisimmät villivihannekset, kuullaan niiden käytöstä ruoanlaitossa ja valmistetaan niistä yhdessä herkullinen monen ruokalajin menu, mikä nautitaan lounaaksi, kurssin päätteeksi.

Kurssin hinta: 85 € (sisältää laadukkaat, pääosin luomu-raaka-aineet, kaikki materiaalit ja tarvikkeet sekä illan reseptit). Tarvitset mukaasi vain muistiinpanovälineet ja esiliinan. Kurssilta on mahdollisuus ostaa hortoilukirjoja. Mikäli osallistut myös PE 5.6.2020 peruskurssille, saat Hulluna Hortaan -kirjan kaupan päälle!

 

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista:
puh. 050 328 4134, riikka@puikelo.fi

Rummunsynty-viikonloppu
LA 11.07.2020 klo 09:00 - SU 12.07.2020 klo 17:00

SEURAAMME KORONATILANNETTA
Valmistamme kahden päivän aikana suomalaisen kannuksen eli kehärummun. Kaikki rumpuun tulevat materiaalit ovat suomalaisia luonnonmateriaaleja. Lauantaina aloitamme metsästä, keittelemme nahoille värit ja valitsemme materiaalit. Illalla nautimme saunan lempeistä löylyistä. Sunnuntaina sidomme, synnytämme rummun ja pidämme rummunsyntyseremonian.
Kurssilaiset voivat saapua Hyvinvointikylään halutessaan jo perjantai-iltana klo 18 jälkeen virittäytymään tunnelmaan.

Kurssin hinta: 669 € sisältäen opetuksen, materiaalit, rummunsyntyseremonian, itse valmistamasi rummun, saunomisen ja majoituksen täysihoidolla

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista:
Ohjaajana muinaistekniikan artesaani ja luonto-ja ympäristöneuvoja Sanna Tuunainen, puh. 050 368 3677, kannuskadrums@gmail.com

Metsämieli-peruskurssi
LA 19.09.2020 klo 10:00-16:00

SEURAAMME KORONATILANNETTA
Kurssilla perehdytään Metsämieli-menetelmän perusteisiin, luonnon hyvinvointivaikutuksiin sekä käytännön harjoitteisiin. Kurssilla pääset kokeilemaan omaan arkeesi sopivia, luonnon inspiroimia rentoutus- ja läsnäoloharjoituksia. Kurssi sopii sinulle, joka haluat oppia hyödyntämään Metsämieltä osana omaa hyvinvointiasi, syventää luontosuhdettasi tai tähtäät jatkokursseille edetäksesi vetäjäksi tai ohjaajaksi. Kurssin suorittamisesta saat todistuksen.

Kurssin hinta: 95 €/hlö + lounas- ja kahvimaksu 20 €/henkilö. Ohjaajana Elina Lilja - Luontomentori, Metsämieli-kouluttaja, Ratkaisukeskeisen lyhytterapian opiskelija, Asahi-ohjaaja, Luontomatkailun ammattilainen

Ilmoittautumiset: https://www.luonnonlahetti.fi/lomake.html?id=31055

Esimerkkejä aiemmista tapahtumista

Kuntonyrkkeilyn tutustumiskurssi
Kepeän intensiivisellä kuntonyrkkeilykurssilla saat turvallisen perehdytyksen lyöntitekniikkaan ja lajinomaiseen liikkumiseen. Kurssilla tehdään myös sopivasti lihaskuntoa edistäviä harjoitteita.
Ohjaaja Tero Pajunen


Hortaherkkujen kokkauskurssi

Kurssilla kerrataan yleisimmät villivihannekset, kuullaan niiden käytöstä ruoanlaitossa ja valmistetaan niistä yhdessä herkullinen 10 ruokalajin menu, mikä nautitaan illan päätteeksi.

Ohjaaja Riikka Rängman - Puikelo

Metsämieli-peruskurssi

Kurssilla perehdytään Metsämieli-menetelmän perusteisiin, luonnon hyvinvointivaikutuksiin sekä käytännön Metsämieli-harjoitteisiin.

Ohjaaja Elina Lilja - Luonnon Lähetti

Villiinny villivihanneksista - hortoilun peruskurssi
Nauti kevätkesän vihreydestä kaikin aistein ja villiinny villivihanneksista! Touko-kesäkuu on hortoilun sesonkiaikaa, ja loistava aika opetella uusi hyvää tekevä harrastus.
Ohjaaja
Riikka Rängman - Puikelo

Hyvän mielen ratsastuskurssi

Kurssi tarjoaa osallistujille huikean paketin islanninhevostietoutta, ratsastusvalmennusta islanninhevosten käsittelystä ja askellajeista rentouttavaan maastoiluun sekä vuorovaikutuksen parantamista hevosen kanssa kehonhallinnan keinoin.
Ratsastusohjaus: Leila Salovaara – Islanninhevostalli Ofeigur
Kehonhuolto: Merja Pyhälä – lisensoitu Method Putkisto -ohjaaja
 

Method Putkisto -kehonhuoltopäivä

Palautumista arjesta, oppia omasta kehosta, ryhtiä, aikaa itselle. Kehonhuoltopäivässä jokainen pääsee uppoutumaan omaan kehoonsa ja löytämään sen potentiaalin.

Lisensoitu Method Putkisto -ohjaaja Merja Pyhälä

Mielenterveyden ensiapu 1 -koulutus

Viikonlopun aikana saat monipuolista tietoa ja eväitä omasta sekä läheisten mielen hyvinvoinnista huolehtimiseen arjen keskellä.

Ohjaaja Elina Lilja - Luonnon lähetti

Method Putkisto 30 päivän teho-ohjelma -kurssi
Lisensoitu Method Putkisto -ohjaaja Merja Pyhälä

Joogaa & ratsastusta islanninhevosilla -kurssi
Joogaohjaaja Maria Uhari-Pakkalin

Ratsastusohjaus Leila Salovaara ja Mirkka Ahonala - Islanninhevostalli Ofeigur.

Haluatko järjestää oman kurssin tai muun tapahtuman?

Onko sinulla hyvinvointi- tai luontolähtöistä osaamista, jota haluaisit jakaa muillekin? Etsimme jatkuvasti yhteistyökumppaneita ja vuokraamme tiloja eri tarkoituksiin. Ota yhteyttä ja tule käymään.

In English   |   Hyvinvointikylä – Rauhoitu. Virkisty. Onnistu.   |   Pääksniementie 50, 03400 Vihti   |   tero.pajunen@hyvinvointikyla.fi   |   Puh. 050 585 1500   |   Tietoa sivuston evästekäytännöstä