Järjestämme kaikille avoimia tapahtumia ja vapaaehtoistyöpäiviä.

Seuraa sivuamme ja Hyvinvointikylän Facebook-sivua, niin saat tiedon näistä.

TULEVIA TAPAHTUMIA

Method Putkisto Teemakurssit

Teemakursseilla opit uusia keinoja oman kehosi huoltamiseen. Näitä voit kurssin jälkeen hyödyntää itsenäisesti. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta Method Putkistosta, mutta kurssit sopivat myös niille joilla on jo kokemusta. Tule mukaan rauhoittumaan, virkistymään ja onnistumaan yhdessä.
 

Method Putkisto Teema: Apua niska-hartiavaivoihin
SU 26.01.2020 klo 14:00-17:00

Jumittaako niska? Väsyttääkö? Vaivaako olkapää?

Tule tutkimaan, kokeilemaan, oivaltamaan ja oppimaan, miten suuria ja vaikuttavia muutoksia voit saada kehossasi aikaan yksinkertaisilla harjoitteilla. Paneudumme mm. hartiakaaren asentoon, rintalihasten pidentämiseen, yläselän voiman kehittämiseen sekä tutkimme, millaisia yhteyksiä jalkapohjilla ja lonkankoukistajalla on hartiajumeihin. Kehossa kaikki vaikuttaa kaikkeen. Takaan, että lähdet kurssilta optimaalisemmassa asennossa kuin tulit.

 

Kurssin hinta: 50 € sisältää ohjauksen sekä pienen taukotarjoilun


​Ohjaajana Hyvinvointikylän emäntä Merja Pyhälä, joka on lisensoitu Method Putkisto-, MP Kävelyn Taito-, MP Individual Trainer-ohjaaja ja MP Body UP -ohjaajaharjoittelija

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista:
puh. 0400 679 724 tai merja.k.pyhala@gmail.com

methodputkisto.com/ohjaaja/merjapyhalaMethod Putkisto Teema: Palaudu hengittäen ja venyttäen
SU 02.02.2020 klo 14:00-17:00

Stressaako? Ahdistaako talven pimeys? Romahtaako ryhti?

Palautuminen on nykyisessä hektisessä arkipyörityksessä tai rankkojen treenien jälkeen äärimmäisen tärkeää, jotta jaksaa. Tule kokemaan, miltä tuntuu kun kehossa on tilaa hengittää ja aineenvaihdunta lähtee liikkeelle. Hengittämällä luomme myös lisätehoa venyttelyyn. Tuntemalla ja tunnistamalla pääset lähemmäs oman kehosi optimiasentoa ja saat eväitä itsenäiseen harjoitteluun.

 

Kurssin hinta: 50 € sisältää ohjauksen sekä pienen taukotarjoilun

​Ohjaajana Hyvinvointikylän emäntä Merja Pyhälä, joka on lisensoitu Method Putkisto-, MP Kävelyn Taito-, MP Individual Trainer-ohjaaja ja MP Body UP -ohjaajaharjoittelija

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista:
puh. 0400 679 724 tai merja.k.pyhala@gmail.com

methodputkisto.com/ohjaaja/merjapyhala

 


 

Rummunsynty-viikonloppu
LA 25.04.2020 klo 09:00 - SU 26.04.2020 klo 17:00

Valmistamme kahden päivän aikana suomalaisen kannuksen eli kehärummun. Kaikki rumpuun tulevat materiaalit ovat suomalaisia luonnonmateriaaleja, Suomessa käsityönä tehtyjä. Lauantaina aloitamme metsästä, keittelemme nahoille värit ja valitsemme materiaalit. Illalla nautimme saunan lempeistä löylyistä. Sunnuntaina sidomme, synnytämme rummun ja pidämme rummunsyntyseremonian.

Kurssilaiset voivat saapua Hyvinvointikylään halutessaan jo perjantai-iltana klo 18 jälkeen virittäytymään tunnelmaan.

Kurssin hinta: 669 € sisältäen opetuksen, materiaalit, rummunsyntyseremonian, itse valmistamasi rummun, saunomisen ja majoituksen täysihoidolla

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista:
Ohjaajana muinaistekniikan artesaani ja luonto-ja ympäristöneuvoja Sanna Tuunainen
puh. 050 368 3677, kannuskadrums@gmail.comVilliyrttejä ja Metsämieltä


Villiinny villivihanneksista – hortoilun peruskurssi
KE 20.05.2020 klo 18:00-21:00
Tule nauttimaan kevään vihreydestä kaikin aistein ja villiintymään villivihanneksista! Toukokuu on hortoilun sesonkiaikaa, ja loistava aika opetella uusi hyvää tekevä harrastus.

Opit tunnistamaan yleisimmät ja herkullisimmat villivihannekset aidoilla kasvupaikoilla, sekä käyttämään niitä ruoanlaitossa ja säilömään turvallisesti. Kuulet myös hortoilun hyvää tekevistä vaikutuksista.

Kurssin hinta: 49 € sisältäen luonnossa tapahtuvan ohjauksen lisäksi keräyskassit ja hortaisia maistiaisia. Tarvitset mukaasi vain muistiinpanovälineet ja säänmukaisen varustuksen. Kurssilta on mahdollisuus ostaa hortoilukirjoja.

Ohjaajana hortaohjaaja Riikka Rängman

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista:
puh. 050 328 4134, riikka@puikelo.fiVilliinny villivihanneksista – hortoilun peruskurssi
PE 05.06.2020 klo 18:00-21:00
Tule nauttimaan kevään vihreydestä kaikin aistein ja villiintymään villivihanneksista! Toukokuu on hortoilun sesonkiaikaa, ja loistava aika opetella uusi hyvää tekevä harrastus.

Kurssilla opit tunnistamaan yleisimmät ja herkullisimmat villivihannekset aidoilla kasvupaikoilla, sekä käyttämään niitä ruoanlaitossa ja säilömään turvallisesti. Kuulet myös hortoilun hyvää tekevistä vaikutuksista.

Kurssin hinta: 49 € sisältäen luonnossa tapahtuvan ohjauksen lisäksi keräyskassit ja hortaisia maistiaisia. Tarvitset mukaasi vain muistiinpanovälineet ja säänmukaisen varustuksen. Kurssilta on mahdollisuus ostaa hortoilukirjoja.

Mikäli osallistut myös lauantain 6.6.2020 Hortaherkkuja -kokkauskurssille, saat Hulluna Hortaan -kirjan (arvo 25 €) kaupan päälle!

Ohjaajana hortaohjaaja Riikka Rängman

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista:
puh. 050 328 4134,
riikka@puikelo.fi


Hortaherkkuja
LA 06.06.2020 klo 10:00-15:00
Kaipaatko vinkkejä ja rohkaisua villivihannesten käyttöön ruoanlaitossa?
Kurssilla kerrataan yleisimmät villivihannekset, kuullaan niiden käytöstä ruoanlaitossa ja valmistetaan niistä yhdessä herkullinen monen ruokalajin menu, mikä nautitaan lounaaksi, kurssin päätteeksi.

Kurssin hinta: 85 € (sisältää laadukkaat, pääosin luomu-raaka-aineet, kaikki materiaalit ja tarvikkeet sekä illan reseptit). Tarvitset mukaasi vain muistiinpanovälineet ja esiliinan.
Kurssilta on mahdollisuus ostaa hortoilukirjoja.

Mikäli osallistut myös perjantain 5.6.2020 Villiinny villivihanneksista -peruskurssille, saat Hulluna Hortaan -kirjan (arvo 25 €) kaupan päälle! 


Ohjaajana hortaohjaaja Riikka Rängman

 

Ilmoittautumiset ja lisätietoa kurssista:

puh. 050 328 4134, riikka@puikelo.fi

 

Metsämieli-peruskurssi
LA 19.09.2020 klo 10:00-16:00

Kurssilla perehdytään Metsämieli-menetelmän perusteisiin, luonnon hyvinvointivaikutuksiin sekä käytännön Metsämieli-harjoitteisiin. Kurssilla pääset kokeilemaan omaan arkeesi sopivia, luonnon inspiroimia rentoutus- ja läsnäoloharjoituksia. Kurssi sopii sinulle, joka haluat oppia hyödyntämään Metsämieltä osana omaa hyvinvointiasi, syventää luontosuhdettasi tai tähtäät jatkokursseille edetäksesi Metsämieli-vetäjäksi tai -ohjaajaksi. Kurssin suorittamisesta saat todistuksen.

Ohjaajana Elina Lilja - Luontomentori, Metsämieli-kouluttaja, Ratkaisukeskeisen lyhytterapian opiskelija, Asahi-ohjaaja, Luontomatkailun ammattilainen


Kurssin hinta: 95 €/hlö + lounas- ja kahvimaksu 20 €/hlö

Ilmoittautumiset: https://www.luonnonlahetti.fi/lomake.html?id=31055


 

Esimerkkejä aiemmista tapahtumista

Hortaherkkujen kokkauskurssi

Kurssilla kerrataan yleisimmät villivihannekset, kuullaan niiden käytöstä ruoanlaitossa ja valmistetaan niistä yhdessä herkullinen 10 ruokalajin menu, mikä nautitaan illan päätteeksi.

Ohjaaja Riikka Rängman - Puikelo

Metsämieli-peruskurssi

Kurssilla perehdytään Metsämieli-menetelmän perusteisiin, luonnon hyvinvointivaikutuksiin sekä käytännön Metsämieli-harjoitteisiin.

Ohjaaja Elina Lilja - Luonnon Lähetti

Villiinny villivihanneksista - hortoilun peruskurssi
Nauti kevätkesän vihreydestä kaikin aistein ja villiinny villivihanneksista! Touko-kesäkuu on hortoilun sesonkiaikaa, ja loistava aika opetella uusi hyvää tekevä harrastus.
Ohjaaja
Riikka Rängman - Puikelo

Hyvän mielen ratsastuskurssi

Kurssi tarjoaa osallistujille huikean paketin islanninhevostietoutta, ratsastusvalmennusta islanninhevosten käsittelystä ja askellajeista rentouttavaan maastoiluun sekä vuorovaikutuksen parantamista hevosen kanssa kehonhallinnan keinoin.
Ratsastusohjaus: Leila Salovaara – Islanninhevostalli Ofeigur
Kehonhuolto: Merja Pyhälä – lisensoitu Method Putkisto -ohjaaja
 

Method Putkisto -kehonhuoltopäivä

Palautumista arjesta, oppia omasta kehosta, ryhtiä, aikaa itselle. Kehonhuoltopäivässä jokainen pääsee uppoutumaan omaan kehoonsa ja löytämään sen potentiaalin.

Lisensoitu Method Putkisto -ohjaaja Merja Pyhälä

Mielenterveyden ensiapu 1 -koulutus

Viikonlopun aikana saat monipuolista tietoa ja eväitä omasta sekä läheisten mielen hyvinvoinnista huolehtimiseen arjen keskellä.

Ohjaaja Elina Lilja - Luonnon lähetti

Method Putkisto 30 päivän teho-ohjelma -kurssi
Lisensoitu Method Putkisto -ohjaaja Merja Pyhälä

Joogaa & ratsastusta islanninhevosilla -kurssi
Joogaohjaaja Maria Uhari-Pakkalin

Ratsastusohjaus Leila Salovaara ja Mirkka Ahonala - Islanninhevostalli Ofeigur.

Haluatko järjestää oman kurssin tai muun tapahtuman?

Onko sinulla hyvinvointi- tai luontolähtöistä osaamista, jota haluaisit jakaa muillekin? Etsimme jatkuvasti yhteistyökumppaneita ja vuokraamme tiloja eri tarkoituksiin. Ota yhteyttä ja tule käymään.

RAUHOITU. VIRKISTY. ONNISTU.   –  Hyvinvointikyla.fi   |   Pääksniementie 50, 03400 Vihti   |   tero.pajunen@hyvinvointikyla.fi   |   Puh. 050 585 1500   |   Tietoa sivuston evästekäytännöstä